Skip to main content

Crowdfunding.rs organizuje online Crowdfunding Meetup za gejming industriju u četvrtak 12. novembra 2020. godine, sa početkom u 15:00 časova. Na meetup-u će govoriti direktor agencije Brodoto i ekspert za crowdfunding Dušan Vulović i projekt menadžer i ekspert za crowdfunding Luka Božović, a gost će biti i Predrag Lazović iz studija Forsage Games. Crowdfunding Meetup se realizuje u saradnji sa Asocijacijom industrije video igara Srbije (SGA). Online Crowdfunding Meetup će otvoriti Andriy Garbuza  iz Nemačko – srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Poslednji izveštaj SGA o gejming industriji u Srbiji navodi da čak 30% investicija u gejming industriju u Srbiji dolazi kroz crowdfunding. Crowdfunding kampanje iz oblasti društvenih i video igara beleže rekorde uprkos pandemiji koronavirusa, pa tako ove kategorije na platformi Kickstarter drže prvo mesto sa prikupljenih skoro milijardu i po dolara.

Crowdfunding Meetup je namenjen timovima i kompanijama iz gejming industrije, bilo da planiraju da pokrenu svoju prvu crowdfunding kampanju ili žele da se dodatno informišu kako bi se odlučili na taj korak. Bez obzira na to da li su u pitanju formalni ili neformalni timovi, da li su već razvili igru ili razmišljaju o tome, da li su do sada vodili uspešne ili neuspešne kampanje, meetup će biti mesto gde mogu da dobiju odgovore na sva pitanja o crowdfunding-u.

Meetup će biti posvećen upoznavanju sa crowdfunding-om, perspektivi crowdfunding-a u domaćoj gejming industriji i izazovima sa kojima se autori crowdfunding kampanja susreću. O izazovima i razlozima da pokrene svoju kampanju i iskustvu govoriće Predrag Lazović. Pet crowdfunding kampanja koje je do sada njegov studio lansirao prikupile su preko 280 000 američkih dolara, a njegove igre su prodate u hiljadama primeraka širom sveta.

Svi zainteresovani mogu da se prijave za učešće putem formulara do utorka 10. novembra  2020. godine. Broj učesnika nije ograničen. Pristupni link za održavanje online Crowdfunding Meetup-a biće distribuiran svim prijavljenima 12. novembra pre podne. Online Crowdfunding Meetup će biti održan putem platforme Zoom. Predviđeno je da događaj traje dva sata.

Crowdfunding.rs je program podrške razvoju i promocije crowdfunding-a u Srbiji, koji zajednički sprovode Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje i agencija Brodoto. Program je omogućilo Nemačko savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Više o Crowdfunding.rs pronađite na portalu www.crowdfunding.rs.

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.