Skip to main content

U okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ objavljen je Poziv za lokalne samouprave za dostavljanje predloga projekta, čiji je cilj podsticanje saradnje među organima javne uprave na lokalnom nivou i unapređivanje turističke ponude i infrastrukture, sa ciljem da  dovede do  usklađenije turističke ponude regiona, kvalitetnijih usluga i bolje promocije  regiona i njegovih lokaliteta.

Poziv je otvoren do 22. novembra 2021. godine, a ukupan budžet iznosi 700.000,00 EUR.

Vrednost pojedinačnog projekta može biti u rasponu od 50.000,00 EUR do 100.000,00 EUR. Sopstveno učešće iznosi najmanje 20%, a najviše 49% ukupne vrednosti projekta, a podnosioci mogu da podnesu najviše dve prijave u okviru Programa.

Podnosioci predloga projekata koji ispunjavaju uslove iz Poziva su opštine sa teritorije obuhvaćene projektom: Golubac, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Veliko Gradište i Zaječar.

Partneri u projektu koji ispunjavaju zahteve iz Poziva mogu biti:

–              opštine ili druge javne institucije

–              turističke organizacije na lokalnom nivou

–              nacionalni parkovi i druga zaštićena područja

–              udruženja proizvođača i pružalaca turističkih usluga

–              ustanove kulture

–              organizacije u javnom vlasništvu ovlašćene za staranje o turističkim/kulturnim lokalitetima.

U aktivnosti mogu da budu uključene i druge organizacije:

Saradnici – učestvuju u njihovom sprovođenju, ali ne mogu da budu finansirani iz bespovratnih sredstava, sa izuzetkom dnevnica i putnih troškova. Saradnici ne moraju da  ispunjavaju kriterijume kvalifikovanosti.

Izvođači – korisnicima bespovratnih sredstava je dozvoljeno da dodeljuju ugovore.

#EUzaTebe – „EU za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja- Finansira ga EU, sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Više informacija o projektu, kao i potpune informacije o Pozivu, mogu se naći na adresi https://www.eu-za-turizam.rs/.

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.