Skip to main content

Platforma 360° fidbek je novi alat za podršku ličnom i profesionalnom razvoju, koji je od sada dostupan i državnim službenicima u Srbiji.

Ovo softversko rešenje pomaže u proceni ponašajnih kompetencija – to su veštine kao što su upravljanje informacijama, orijentacija ka učenju i promenama, ili osobine kao što su savesnost, posvećenost i integritet. Zahvaljujući novim tehnologijama moguće je posmatrati sve ove veštine iz različith uglova – iz ugla nadređenih, kolega na istom nivou, podređenih, saradnika, ali i iz vlastitog ugla. Na osnovu podataka dobijenih procenom, Centar za upravljanje karijerom državnih službenika pomaže kandidatima da steknu bolji uvid u to kako je njihovo ponašanje viđeno od strane najbližeg poslovnog okruženja. Saznanja koje odatle proizađu u kombinaciji sa koučingom služe daljem profesionalnom razvoju državnih službenika.

360° fidbek je dostupan za korišćenje svima, a posebno je značajan rukovodiocima kada planiraju svoje godišnje ciljeve i rаzvojne ciljeve svojih zaposlenih. Više informacija o ovom instrumentu se nalaze u Priručniku za učesnike u 360° fidbek procesu.

Izradu platforme 360° fidbek podržao je projekat nemačko-srpske razvojne saradnje Podrška reformi javne uprave, koji sprovodi GIZ.

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.