Skip to main content

Dom za odrasle osobe sa invaliditetom Dragiša Vitošević sa Bežanijske kose ugostio je šahiste sa invaliditetom na tradicionalnom godišnjem turniru. Turnir je održan 26. jula 2019. godine, uz podršku šahovskog kluba Pogledi iz Zemuna. Ovaj klub okuplja šahiste sa invaliditetom, a na turniru su pored članova kluba učestvovali i njihovi prijatelji. Ove godine turnir ima memorijalni karakter jer je organizovan u znak secanja na dva preminula člana kluba.

Na takmičenju je učestvovalo 25 šahista, među njima i jedna šahistkinja, koji su se takmičili u 5 etapa. Pobednici prve etape, nastavljaju u drugu, a pobednici druge prelaze u treću – tri sata fokusirane igre i na kraju šah mat! Pobednički pehar otišao je u ruke kandidata za šahovskog majstora Nenada Stojkovića, dok su svi učesnici dobili knjige o velikim šahistima i njihovim najboljim partijama.

Projekat nemačko-srpske razvojne saradnje Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe, donirao je knjige za sve učesnike i na taj način podržao ovaj takmičarski ali isto toliko i solidarni skup.

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.