Skip to main content

Drugi virtuelni sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje održan je 30. novembra. Učestvovalo je više od 100 kompanija koje su oglasile preko 4,000 radnih mesta, kao i više od 5,700 posetilaca imali su mogućnost da direktno razgovaraju sa poslodavcima (chat opcija, klikom na štand sa nazivom kompanije), ali i sa savetnicima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Ovaj nacionalni Sajam održan je putem online platfrome koja je razvijena za NSZ u okviru Nemačke razvojne saradnje koju u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

„Nakon prvog Virtuelnog sajma koji je organizovan 2021. godine putem iznajmljene platforme, GIZ je nastavio da podržava jačanje kapaciteta jednog od ključnog partera Nacionalne službe za zapošljavanje u procesu digitalizacije. Iz te saradnje nastala je online platforma za realizaciju virtuelnih sajmova, za koju verujemo da će u buduće omogućiti zainteresovanima da pronađu posao, a kompanijama da nađu nove zaposlene“, izjavila je Marija Bogdanović, vođa globalnog programa „Centri za migracije i razvoj (ZME)“ u Srbiji i vođa DIMAK centra.

Digitalna platforma omogućava lak pristup i razvijena je u virtuelnom okruženju prilagođenom korisniku. Korišćenje je veoma jednostavno, a pristup je omogućen preko bilo kog elektronskog uređaja bez instaliranja dodatnog softvera.

„Vrlo lako sam se registrovala na platformi. Izgleda veoma dobro i bilo je lako za navigaciju jer nisam ranije imala priliku da koristim takav digitalni alat. Konkurisala sam za dva radna mesta i nadam se da ću dobiti posao“, rekla je Ivana, nezaposlena mlada žena iz Užica koja je učestvovala na Sajmu.

Kroz dva video tutorijala namenjena pre svega onima koji prvi put traže posao, svi prijavljeni učesnici su imali priliku da nauče kako da napišu radnu biografiju (CV), kako da se pripreme za intervju za posao, ali i da pretraže listu ponuda za posao i da se prijave za posao.

 

 

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.