Skip to main content

Od 27. do 29. maja 2019. godine predstavićemo se u Frankfurtu, Dizeldorfu i Hajdelbergu i voleli bismo da vas upoznamo!

Mi verujemo da su međunarodne migracije i razvoj neraskidivo povezani i da znanja stečena u Nemačkoj mogu biti primenjena i u Srbiji. Naš program posreduje dugoročne i kratkoročne prilike za angažovanje u Srbiji i nudi finansijsku podršku. S toga ćemo na događajima predstaviti naše instrumente:

  • Podrška visokokvalifikovanim povratnicima
  • Saradnja sa stručnim kadrovima iz dijaspore
  • Konkursi za udruženja migranata u Nemačkoj

kao i ponudu zainteresovanih organizacija i radnih mesta.

Ukoliko ste zainteresovani za zaposlenje ili kraća angažovanja u Srbiji, dobrodošli ste na naše informativne događaje gde možete čuti više o našoj ponudi.

Raspored događaja:

  1. Frankfurt 27. maj 2019. u 18:00 h
  2. Dizeldorf 28. maj 2019. u 18:00 h
  3. Hajdelberg 29. maj 2019. u 18:00 h

Događaji su namenjeni zainteresovanim osobama srpskog porekla: studenti (osnovnih, master i doktorskih studija), profesionalci sa iskustvom i članovi srpskih udruženja u Nemačkoj.

Prijava je obavezna putem mejla sa naslovom “Info Event Serbia” najkasnije do 25. maja na: return@cimonline.de. Uz prijavu je neophodno poslati i CV na engleskom ili nemačkom jeziku.

Uz potvrdu učešća biće dostavljene informacije o lokaciji događaja. Broj mesta je ograničen.

Dodatne informacije su dostupne na: https://www.cimonline.de/de/html/termine.html

O programu:

Program Migracije za razvoj se realizuje po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi ga Centar za međunarodne migracije i razvoj (CIM) – zajednička kooperacija Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) i Centralne službe za međunarodno posredovanje u zapošljavanju i stručne kadrove (Zentrale Auslands-und Fachvermittlung (ZAV)) nemačke Savezne službe za zapošljavanje (BA).

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.