Skip to main content

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je Javni poziv za jedinice lokalnih samouprava za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

Ovim pozivom će biti podržano najmanje 10 jedinica lokalnih samouprava za sprovođenje inovativnih rešenja koje treba da odgovore na prepoznate izazove na lokalnom tržištu rada, na potrebe teže zapošljivih nezaposlenih lica i društveno osetljivih grupa, u cilju podsticanja zapošljavanja i poboljšanja njihovog socio-ekonomskog položaja.

Javni poziv otvoren je 21 dan od dana objavljivanja, odnosno do 24. oktobra 2022. godine.

Maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti jedinici lokalne samouprave po ovom javnom pozivu je 55.000 evra, a minimalni iznos je 40.000 evra.

Tekst Javnog poziva i prateća dokumentacija dostupni su na internet strani www.inovacije.minrzs.gov.rs.

Javni poziv realizuje se u sklopu Projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje“, uz tehničku i finansijsku podršku Globalnog Programa „Migracije za razvoj III“, koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), u okviru Nemačke razvojne saradnje.

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.