Skip to main content

Treći sastanak HR mreže, koja okuplja kadrovske jedinice organa državne uprave, održan je 27. septembra 2021. godine. Pored predstavnika kadrovskih jedinica, sastanku su prisustvovali i Danilo Rončević, direktor Službe za upravljanje kadrovima (SUK), Dejan Miletić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), Ivana Savićević, pomoćnik ministra Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Dragana Janković i Dejan Kostić, pomoćnici direktora Službe za upravljanje kadrovima.

Tema sastanka bile su dosadašnje aktivnosti i naredni koraci HR mreže. Predstavljeni su međunarodni dokumenti zančajni za ovu oblast, kao što su nact SIGMA izveštaja o profesionalizaciji kadrovskih jedinica i podrška kroz IPA 2019 fondove. Podeljene su i novine o početku rada bloga koji će Služba za upravljanje kadrovima voditi; izmene Uredbe o određivanju kompetencija; Upitnik o zadovoljstvu kandidata regrutacijom i selekcijom i novi softver za HR mrežu.

HR mreža, poznata i kao mreža svih nas, nastala je u cilju jačanja saradnje HR jedinica i predstavlja zajednički resurs svih zaposlenih u kadrovskim jedinicama javne uprave. Direktor SUK-a, Danilo Rončević, zahvalio se GIZ-u za podršku u formiranju, ali i nastavku rada ove mreže, osvrnuvši se na značaj udruženih snaga u razvoju HR-a.

Nadovezavši se na temu zajedništva, Dejan Miletić iz NAJU, zaključio je da osnaživanje Srbije znači da ona bude institucionalno sposobna da odgovori na izazove vremena u kome živimo, a koje karakteriše konstantna promena – jer jedni bez drugih ne možemo da odgovorimo na te izazove.

Osnivanje i rad HR mreže podržava projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja EU“, koji sprovodi GIZ.

Izvor: Одржан трећи састанак ХР мреже (suk.gov.rs)

 

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.