Skip to main content

Panel diskusija na temu praćenja sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kojoj su prisustvovali Poverenik Milan Marinović, zamenica Poverenika Sanja Unković, kao i predstavnici Službe Poverenika, rukovaoci zaštite podataka o ličnosti iz Niša, ali i predstavnici organizacija civilnog društva i medija, održana je u Nišu u ponedeljak 23. januara 2023. sa ciljem razmatranja primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i sagledavanje mogućnosti za njegovu bolju primenu.

Podršku organizaciji panel diskusije pružio je projekat „Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA) zajednički finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužen je Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Tokom panel diskusije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović predstavio je izveštaj o radu za prethodne dve godine, a zamenica Poverenika Sanja Unković govorila je o položaju institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nadležnosti Poverenika sa akcentom na zaštitu podataka o ličnosti. U panel diskusiji učestvovali su i prestavnici Službe Poverenika iz Sektora za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti i Sektora za harmonizaciju propisa i normativne poslove.

Panel diskusije, koje će u sklopu projektne podrške biti realizovane u narednom periodu u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne i za podizanje svesti šire javnosti i informisanje građana.

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.