Skip to main content

Povodom Dana opštine Pećinci, 22. maja, dodeljena su najviša opštinska priznanja kompanijama, udruženjima i pojedincima, koji su svojim radom tokom protekle godine dali značajan doprinos ovoj opštini u različitim oblastima. Priznanja su dodeljena u tri kategorije: Plaketa za humanost, Priznanje za društvenu odgovornost i Zahvalnica za uspešnu saradnju.

Projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ dobio je priznanje u kategoriji Zahvalnica za uspešnu saradnju. Od 2018. godine, Pećinci i GIZ rade na unapređenju usluga socijalne zaštite za osetljive grupe, tako da se one kroje po meri korisnika, u skladu sa njihovim potrebama. GIZ je podržao izradu dokumenata u oblasti socijalne zaštite, ali i uvođenje jedne nove usluge: savetovališta za mlade. Savetovalište će informisati i edukovati mlade, zatim pružati savetodavnu i terapijsku podršku, a tu su i analitički i istraživački programi.

 

Saradnja se nastavila bez prekida i tokom pandemije, kada je GIZ obezbedio higijenska i zaštitna sredstva i IT opremu kao i električne bicikle, proizvedene u Srbiji, za negovateljice koje pružaju usluge pomoći u kući za stara lica. Osim toga, sprovedeni su i akreditovani treninzi za pružaoce usluga, a sledeći korak su obuke za pružanje psihosocijalne podrške. Obuke će podržati socijalne radnike u Pećincima da prebrode ovaj period u kojem je pružanje usluga otežano zbog pandemije, a od njih se očekuje isti kvalitet rada.

Priznanje je ispred projekta primila Tatjana Rajniš, projektna menadžerka, koja je naglasila da se saradnja nastavlja sa istim fokusom na kvalitet, transparentnost i održivost usluga.

Fotografija: opština Pećinci

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.