Skip to main content

Najveće takmičenje za mlade socijalne preduzetnike

Beograd, 16. oktobar – Projekti „IsoBillboard“, „Zoundark“ i „Dok tok“ proglašeni su za pobednike najvećeg takmičenja za mlade na temu socijalnog preduzetništva „Social Impact Award“, održanog sinoć u Kombank dvorani u sklopu celodnevnog događaja „Dan socijalnih preduzeća: podsticanje zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo“. Nagradu publike osvojila je ekipa projekta „Eco Plastic Homes“, dok je nagrada online zajednice pripala projektu „Safe Road“.

„Social Impact Award“ je najveći projekat posvećen mladim ljudima na temu društvenog preduzetništva, čija je misija da promoviše društveno preduzetništvo među mladima, kroz edukaciju, inkubaciju ideja i takmičenje.

„Dan socijalnih preduzeća“ organizovan je od strane projekta Nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Smart Kolektiva, a partneri konferencije su Reflektor Teatar i Social Impact Award Srbija, dok je događaj omogućilo Nemačko savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) kroz Nemačko-srpsku inicijativu za održivi rast i zapošljavanje.

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.