Skip to main content

Projekat Poslovne ideje za razvoj je deo globalnog programa „Migracije & dijaspora“ (PMD) i obraća se osobama srpskog porekla koje žive u Nemačkoj, a zainteresovane su da pokrenu sopstveni biznis u Srbiji. Ovim se podstiču ekonomski rast i transfer znanja, otvaranje novih radnih mesta i promovišu inovacije i održivi razvoj. Program sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Ove godine je raspisani konkurs usmeren na realizaciju biznis ideja čiji se poslovni plan i model već nalaze u zrelijoj fazi i mogu se realizovati za šest meseci.

U ponudi je i individualna podrška za uspešan početak poslovanja, koja je dostupna i u Nemačkoj i u Srbiji. Projekat takođe pomaže u umrežavanju sa uspešnim preduzetnicima i osnivačima preduzeća, potencijalnim poslovnim partnerima, mrežama i inkubatorima i pomaže pri pronalaženju drugih izvora za finansiranje i/ili potencijalnih investitora.

Osobama čije poslovne ideje budu odabrane na konkursu se sa 7.000 evra bespovratnih sredstava pruža mogućnost pokrivanja troškova putovanja za istraživanje, analize tržišta u Srbiji, marketinga, pravnih i ostalih usluga. Rok za prijavu na konkurs je 13. mart 2021. godine.

Program Migracije & dijaspora u okviru Nemačke razvojne saradnje podržava naše ljude iz dijaspore čije biznis-ideje doprinose razvoju u Srbiji!

© 2024 Nemačka saradnja u Srbiji. Sva prava zadržana.